Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Hazelnootpraliné
Hazelnootpraliné is een smeuïge pasta gemaakt van fijngemalen gekaramelliseerde noten.
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
150
g
suiker
▢
40
g
water
▢
200
g
gepelde hazelnoten
Instructies
Hazelnoten roosteren
Verwarm de oven voor op 175°C.
Verspreid de hazelnoten op een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster de noten 8-10 minuten tot ze goudbruin zijn.
Karamel bereiden
Doe het water en de suiker in een steelpan en breng aan de kook.
Laat de suiker zonder roeren karamelliseren tot een goudbruine kleur.
Noten toevoegen
Voeg de warme hazelnoten toe aan de karamel.
Roer tot de noten volledig bedekt zijn met karamel.
Afkoelen
Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
Laat volledig afkoelen en hard worden.
Praliné maken
Breek de gekaramelliseerde noten in stukken.
Doe de stukken in een (sterke!) blender.
Blender meerdere minuten tot een gladde massa ontstaat.
bron en inspiratie : CVO Gent - cursus Kook- en vetdegen