Volg mij op mijn Facebook pagina.

Frangipane taart

Mijn favoriete taart – Verwen uzelf met een heerlijke frangipanetaart, een traditioneel gebak gemaakt van een amandelvulling en een deeg bodem, een perfecte toevoeging aan elke gelegenheid
Totale tijd: 2 uur
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch
Trefwoord: frangipane, taart
Porties: 8
calorieën: 467kcal

Materiaal

  • taartvorm +-22 cm
  • bakparels
  • keukenweegschaal
  • pannenlikker
  • bakborstel

Ingrediënten
 

Bodem

Vulling

Suikertopje

Instructies

  • Haal de boter uit de frigo en laat op kamertermperatuur komen.
  • Verwarm de oven tot 180°C.

De bodem

  • Smelt een beetje boter in de microgolf.
  • Gebruik de bakborstel en smeer de bakvorm in met de gesmolten boter.
  • Gooi een beetje bloem in de bakvorm en draai de bakvorm goed rond zodanig dat de bloem goed verspreid is. Overtollig bloem verwijderen we.
  • Haal de deeg uit de verpakking en rol deze wat extra uit met behulp van de deegrol.
  • Leg de deeg in de bakvorm en druk voorzichtig aan.
  • Verwijder het overtollig deeg door met de deegrol over de randen te rollen.
  • TIP : Je kan het overtollige deeg gebruiken om slieren te maken en deze gekruist over de taart te leggen.
  • Prik met behulp van een vork voldoende gaten in het deeg (zowel bodem als rand) om te verhinderen dat het deeg te veel rijst.
  • Leg bakpapier over het deeg en vul met de bakparels. Druk voorzichtig aan.
  • Bak de deeg tot 15 minuten in een oven van 180°C.

De vulling

  • Verzamel alle ingrediënten en weeg af.
  • Doe de boter in de kom van de keukenrobot samen met de kristalsuiker. Laat even zacht draaien.
  • Voeg daarna opeenvolgend met tussen in wat draaitijd toe … De eieren – amandelpoeder – bloemsuiker – bloem – melk – amandelextract.

Het bakken

  • Laat de oven op 160°C voorverwarmen.
  • De taartdeeg is ondertussen gebakken.
  • Indien voldoende afgekoeld smeer de bodem in met een (dikke?) laag abrikozen confituur
  • Verspreid de taartvulling over de taart en maak dit egaal met behulp van een pannenlekker.
  • TIP : Indien je nog wat deeg over hebt kan je "latjes" maken van 1 cm breed en dit diagonaal over de taart verspreiden.
  • Bak af in de oven tot 35 min.

Afwerking

  • Meng de bloemsuiker met het eiwit en het citroensap in een kommetje. Giet het over de afgekoelde taart.

Voedingswaarden

Calories: 467kcal | Carbohydrates: 73g | Protein: 11g | Fat: 17g

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven