Zweedse gehaktballetjes à la Ikea

Photo of Swedish meatballs on a plate, smothered in creamy gravy, served alongside mashed potatoes and lingonberry jam

Zweedse gehaktballetjes à la Ikea

Vergeet de trip naar Ikea; maak nu de beroemde Zweedse gehaktballetjes gewoon thuis! Perfect voor een gezellige avond of een snack tijdens een feestje.
5 from 1 vote
Afdrukken Pin FB X
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Zweeds
Trefwoord: Gehaktballetjes met saus, Gehaktballetjes recept, Ikea gehaktballetjes, Zweeds eten, Zweedse gehaktballetjes
Totale Tijd: 3 uur
Porties: 4
Calorieën: 600kcal

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes

Voor de saus

Werkwijze

  • Mengen: Meng runder- en varkensgehakt met ui, knoflook, broodkruim en ei. Voeg melk, zout en peper toe.
  • Vormen: Rol kleine balletjes en laat ze 2 uur rusten in de koelkast.
  • Bakken: Bak de balletjes in een pan tot ze bruin zijn.
  • Oven: Verplaats naar een ovenschaal en bak nog 30 minuten op 180°C.
  • Saus: Maak een roux met boter en bloem, voeg bouillons, room, sojasaus en mosterd toe. Laat indikken.
  • Serveren: Serveer met je favoriete aardappelgerecht.

Voeding

Calories: 600kcal

Notities

Bron : Ikea
 
Afbeeldingen op deze pagina werden zorgvuldig gemaakt met behulp van AI.

Foto’s