Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Instruction Images
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Frangipane taart
Mijn favoriete taart - Verwen uzelf met een heerlijke frangipanetaart, een traditioneel gebak gemaakt van een amandelvulling en een deeg bodem, een perfecte toevoeging aan elke gelegenheid
Totale tijd:
2
uur
uur
Gang:
Dessert
Keuken:
Belgisch
Trefwoord:
frangipane, taart
Servings:
8
Calories:
467
kcal
Materiaal
▢
taartvorm +-22 cm
▢
deegrol
▢
keukenrobot
▢
bakparels
▢
keukenweegschaal
▢
pannenlikker
▢
bakborstel
Ingrediënten
1x
2x
3x
Bodem
▢
1
vel
bladerdeeg
▢
160
g
abrikozenconfituur
Vulling
▢
200
g
boter
▢
125
g
suiker
▢
2
eieren
▢
130
g
amandelpoeder
▢
180
g
bloem
▢
125
ml
volle melk
▢
125
g
bloemsuiker
▢
1
dopje
amandelextract
Suikertopje
▢
125
g
bloemsuiker
▢
1
eiwit
▢
scheutje
citroen
Instructies
Haal de boter uit de frigo en laat op kamertermperatuur komen.
Verwarm de oven tot 180°C.
De bodem
Smelt een beetje boter in de microgolf.
Gebruik de bakborstel en smeer de bakvorm in met de gesmolten boter.
Gooi een beetje bloem in de bakvorm en draai de bakvorm goed rond zodanig dat de bloem goed verspreid is. Overtollig bloem verwijderen we.
Haal de deeg uit de verpakking en rol deze wat extra uit met behulp van de deegrol.
Leg de deeg in de bakvorm en druk voorzichtig aan.
Verwijder het overtollig deeg door met de deegrol over de randen te rollen.
TIP : Je kan het overtollige deeg gebruiken om slieren te maken en deze gekruist over de taart te leggen.
Prik met behulp van een vork voldoende gaten in het deeg (zowel bodem als rand) om te verhinderen dat het deeg te veel rijst.
Leg bakpapier over het deeg en vul met de bakparels. Druk voorzichtig aan.
Bak de deeg tot 15 minuten in een oven van 180°C.
De vulling
Verzamel alle ingrediënten en weeg af.
Doe de boter in de kom van de keukenrobot samen met de kristalsuiker. Laat even zacht draaien.
Voeg daarna opeenvolgend met tussen in wat draaitijd toe ... De eieren - amandelpoeder - bloemsuiker - bloem - melk - amandelextract.
Het bakken
Laat de oven op 160°C voorverwarmen.
De taartdeeg is ondertussen gebakken.
Indien voldoende afgekoeld smeer de bodem in met een (dikke?) laag abrikozen confituur
Verspreid de taartvulling over de taart en maak dit egaal met behulp van een pannenlekker.
TIP : Indien je nog wat deeg over hebt kan je "latjes" maken van 1 cm breed en dit diagonaal over de taart verspreiden.
Bak af in de oven tot 35 min.
Afwerking
Meng de bloemsuiker met het eiwit en het citroensap in een kommetje. Giet het over de afgekoelde taart.
Voedingswaarden
Calories:
467
kcal
|
Carbohydrates:
73
g
|
Protein:
11
g
|
Fat:
17
g