🥣Quick asparagus soup from goblet

A quick asparagus soup from goblet is the perfect answer to busy days. In just 25 minutes, you can put a creamy, easy asparagus soup on the table without peeling or fussing. Thanks to the liquid from the goblet, you still get that full, typical asparagus flavor like classic asparagus soup.

Snelle aspergesoep uit bokaal

Deze snelle aspergesoep uit bokaal is romig, smaakvol en klaar in minder dan 25 minuten. Perfect als snel voorgerecht of lichte lunch.
Total Time: 25 minutes
Course: Soup
Cuisine: Belgian
Keyword: asparagus, tin, goblet, soup
Servings: 2
Calories: 150kcal

Materiaal

  • 1 mixer

Ingredients
 

  • 1 bokaal asperges (witte , ca. 330 g uitlekgewicht)
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 750 ml kippenbouillon (of anderhalve bouillon blokje en 750 ml water)
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)

Optioneel

  • 100 ml room
  • bieslook (fijngesneden )

Instructions

  • Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe om een roux te maken.
  • Giet geleidelijk de kippenbouillon bij de roux tot je een gladde soepbasis krijgt.
  • Snijd de witte asperges in stukjes en voeg ze samen met het aspergevocht uit de bokaal toe.
  • Laat 10 minuten zacht koken zodat de smaken zich vermengen.
  • Mix de soep glad en voeg indien gewenst de room toe voor een romig resultaat.
  • Proef en werk af met peper, zout.
  • Serveer de aspergesoep warm met wat bieslook.
    Kommetje romige aspergesoep met verse bieslook erover gestrooid, geserveerd op witte achtergrond

Nutrition Facts

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 5g | Fat: 9g | Saturated Fat: 5.5g

💡 Tip


Gebruik zeker het vocht uit de bokaal — dat zorgt niet alleen voor extra smaak, maar bespaart ook kooktijd. Deze soep is dus letterlijk klaar in 25 minuten zonder schillen of snijden!
 
 

 

Alle soepen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Scroll to Top