Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Cook Mode
Prevent your screen from going dark
Snelle aspergesoep uit bokaal
Deze snelle aspergesoep uit bokaal is romig, smaakvol en klaar in minder dan 25 minuten. Perfect als snel voorgerecht of lichte lunch.
Total Time:
25
minutes
minutes
Course:
Soup
Cuisine:
Belgian
Keyword:
asparagus, tin, goblet, soup
Servings:
2
Calories:
150
kcal
Materiaal
▢
1 mixer
Ingredients
1x
2x
3x
▢
1
bokaal
asperges
(witte , ca. 330 g uitlekgewicht)
▢
30
g
boter
▢
30
g
bloem
▢
750
ml
kippenbouillon
(of anderhalve bouillon blokje en 750 ml water)
▢
peper
(naar smaak)
▢
zout
(naar smaak)
Optioneel
▢
100
ml
room
▢
bieslook
(fijngesneden )
Instructions
Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe om een roux te maken.
Giet geleidelijk de kippenbouillon bij de roux tot je een gladde soepbasis krijgt.
Snijd de witte asperges in stukjes en voeg ze samen met het aspergevocht uit de bokaal toe.
Laat 10 minuten zacht koken zodat de smaken zich vermengen.
Mix de soep glad en voeg indien gewenst de room toe voor een romig resultaat.
Proef en werk af met peper, zout.
Serveer de aspergesoep warm met wat bieslook.
Nutrition Facts
Calories:
150
kcal
|
Carbohydrates:
10
g
|
Protein:
5
g
|
Fat:
9
g
|
Saturated Fat:
5.5
g
💡
Tip
Gebruik zeker het vocht uit de bokaal — dat zorgt niet alleen voor extra smaak, maar bespaart ook kooktijd. Deze soep is dus letterlijk
klaar in 25 minuten zonder schillen of snijden!
Alle soepen
Mushroom Soup with Miso – Earthy Soup with a Touch of Umami
Pumpkin Soup with Ginger and Orange
Asparagus soup
Chicken broth
Bell pepper soup with Heks'n cheese
Pumpkin Soup
Cauliflower Soup with Monsieur Cuisine
Tomato soup with Monsieur Cuisine
Carrot Soup with Herb Cheese
Sweet-spicy Chinese Tomato Soup with Chicken and Applesauce
Refined Salsify Soup with Blood Sausage and Scallops
Heartwarming Tomato Soup