A delicious bell pepper soup with a creamy twist. A splash of white wine and a spoonful of Heks’n cheese gives this soup extra depth and spice. Ideal as an appetizer or light meal.

Paprikasoep met Heks’nkaas

Een romige, kruidige paprikasoep met een verrassend vleugje Heks’nkaas. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 45 minutes
Total Time: 1 hour
Course: Soup, Starter
Cuisine: Belgian, European
Keyword: Chinese tomato soup, vegetable soup, Hes’knKaas, bell pepper soup
Servings: 8
Calories: 95kcal
Cost: €12

Ingredients
 

Instructions

Voorbereiding

  • Verzamel alle ingrediënten en benodigheden.
  • Versnij de ui en plet de look.
  • Versnij de paprika’s in blokjes.

Bereiding

  • Stoof de uien en look glazig in de olijfolie of boter (5 min).
  • Voeg de blokjes paprika toe en laat 5 minuten meebakken.
  • Blus met de witte wijn en laat kort inkoken.
  • Voeg de kippenbouillon en het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de paprika zacht is (20–25 min).
    Paprikasoep met boucquet garnit - niet gemixt

Afwerking

  • Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep glad.
  • Kruid af met paprikapoeder, peper en zout, eventueel chilivlokjes
  • Roer net voor het serveren 1–2 el Heks’nkaas door de soep voor een romige toets.
    Paprikasoep met potje Heks'nkaas
  • Serveer. Smakelijk
    Soepbord met paprikasoep

Voedingswaarden

Serving: 250ml | Calories: 95kcal

 

Opmerkingen / Varianten

  • Liever lichter? Vervang de Heks’nkaas door een scheutje room of yoghurt (maar niet meekoken). Of helemaal geen kaas of room toevoegen. Dat kan ook.
  • Voor extra pit: werk af met chilivlokken of een snuf cayenne.
  • Leuk als afwerking: croutons of een lepeltje extra Heks’nkaas in het bord. Of voor de kinderen en grote kinderen 😉 balletjes! 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Scroll to Top