A delicious bell pepper soup with a creamy twist. A splash of white wine and a spoonful of Heks’n cheese gives this soup extra depth and spice. Ideal as an appetizer or light meal.
Servings: 8
Calories: 95kcal
Cost: €12
Ingredients
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 5 rode paprika’s (in blokjes)
- 2 l kippenbouillon
- 1 bouquet garni (laurier, tijm, peterselie)
- 100 ml wijn (witte)
- 2 tl paprikapoeder
- 1 el Heks’nkaas (naar smaak 1 à 2)
- 2 el boter (of olijfolie)
- Peper (naar smaak)
- zout (naar smaak)
- 1 mp Chili vlokjes
Instructions
Voorbereiding
- Verzamel alle ingrediënten en benodigheden.
- Versnij de ui en plet de look.
- Versnij de paprika’s in blokjes.
Bereiding
- Stoof de uien en look glazig in de olijfolie of boter (5 min).
- Voeg de blokjes paprika toe en laat 5 minuten meebakken.
- Blus met de witte wijn en laat kort inkoken.
- Voeg de kippenbouillon en het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de paprika zacht is (20–25 min).
Afwerking
- Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep glad.
- Kruid af met paprikapoeder, peper en zout, eventueel chilivlokjes
Voedingswaarden
Serving: 250ml | Calories: 95kcal
Opmerkingen / Varianten
- Liever lichter? Vervang de Heks’nkaas door een scheutje room of yoghurt (maar niet meekoken). Of helemaal geen kaas of room toevoegen. Dat kan ook.
- Voor extra pit: werk af met chilivlokken of een snuf cayenne.
- Leuk als afwerking: croutons of een lepeltje extra Heks’nkaas in het bord. Of voor de kinderen en grote kinderen 😉 balletjes!