Porties: 4
calorieën: 600kcal
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiding
- Verzamel alle ingrediënten maar laat het ijs nog maar even in de diepvries
Appels
- Spoel de appels
- Verwijder het klokhuis met behulp van een appelboor
- Schil de appels
- Snij de appels in schijfjes van ongeveer 1 centimer dik
- Pers de citroen en versprenkel over de appels
- Roer af en toe zodanig dat het citroensap goed verspreid
Deeg
- Doe de bloem en suiker in een grote kom
- Voeg de eieren toe, de olie en het water (of bier)
- Voorzichtig starten met roeren en dan versnellen tot je een homogene massa krijgt
- Laat tot 10 min rusten
Bakken
- Gebruik je frietpan of een aparte pan
- Verwarm de olie (max 170°)
- Roer nog eens door de deeg
- Dop evenveel appelschijven in de deeg als er in de pan kunnen
- Goed doppen en dan schijf per schijf voorzichtig in de olie leggen. Overtollige deeg laat je eerst van de appelschijven druppen vooraleer in de olie te leggen.
- Halverwege de baktijd draai je de schijven om zodanig dat de andere kant ook mooi bruin kan bakken
- De baktijd hangt sterk af van de temperatuur en je wensen en kan oplopen tot 7-8 minuten als je een "krokant" korstje verkiest.
- Leg de gebakken appelbeignets op een vel keukenpapier zodanig dat het overtollige vet in het keukenpapier kan indringen.
- Moet je er veel bakken? Leg de gebakken appelbeignets in een schotel en hou deze warm in een oven van max. 150°.
Serveren
- Haal het ijs uit de diepvries
- Neem een bord en leg er 3 appelbeignets in
- Besprenkel de appelbeignets met bloemsuiker
- Werk af met een extra bolletjes vannille ijs
Voedingswaarden
Calories: 600kcal