Verzamel alle ingrediënten maar laat het ijs nog maar even in de diepvries
Appels
Spoel de appels
Verwijder het klokhuis met behulp van een appelboor
Schil de appels
Snij de appels in schijfjes van ongeveer 1 centimer dik
Pers de citroen en versprenkel over de appels
Roer af en toe zodanig dat het citroensap goed verspreid
Deeg
Doe de bloem en suiker in een grote kom
Voeg de eieren toe, de olie en het water (of bier)
Voorzichtig starten met roeren en dan versnellen tot je een homogene massa krijgt
Laat tot 10 min rusten
Bakken
Gebruik je frietpan of een aparte pan
Verwarm de olie (max 170°)
Roer nog eens door de deeg
Dop evenveel appelschijven in de deeg als er in de pan kunnen
Goed doppen en dan schijf per schijf voorzichtig in de olie leggen. Overtollige deeg laat je eerst van de appelschijven druppen vooraleer in de olie te leggen.
Halverwege de baktijd draai je de schijven om zodanig dat de andere kant ook mooi bruin kan bakken
De baktijd hangt sterk af van de temperatuur en je wensen en kan oplopen tot 7-8 minuten als je een "krokant" korstje verkiest.
Leg de gebakken appelbeignets op een vel keukenpapier zodanig dat het overtollige vet in het keukenpapier kan indringen.
Moet je er veel bakken? Leg de gebakken appelbeignets in een schotel en hou deze warm in een oven van max. 150°.