Appelbeignets

on

Appelbeignets

Een klassieker uit de Duitse keuken
4 from 1 vote
Afdrukken Pin FB X Rate
Gang: Nagerecht
Keuken: Duits
Trefwoord: Appelbeignets
Totale Tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 4
Calorieën: 600kcal

Ingrediënten

Werkwijze

Voorbereiding

  • Verzamel alle ingrediënten maar laat het ijs nog maar even in de diepvries

Appels

  • Spoel de appels
  • Verwijder het klokhuis met behulp van een appelboor
  • Schil de appels
  • Snij de appels in schijfjes van ongeveer 1 centimer dik
  • Pers de citroen en versprenkel over de appels
  • Roer af en toe zodanig dat het citroensap goed verspreid

Deeg

  • Doe de bloem en suiker in een grote kom
  • Voeg de eieren toe, de olie en het water (of bier)
  • Voorzichtig starten met roeren en dan versnellen tot je een homogene massa krijgt
  • Laat tot 10 min rusten

Bakken

  • Gebruik je frietpan of een aparte pan
  • Verwarm de olie (max 170°)
  • Roer nog eens door de deeg
  • Dop evenveel appelschijven in de deeg als er in de pan kunnen
  • Goed doppen en dan schijf per schijf voorzichtig in de olie leggen. Overtollige deeg laat je eerst van de appelschijven druppen vooraleer in de olie te leggen.
  • Halverwege de baktijd draai je de schijven om zodanig dat de andere kant ook mooi bruin kan bakken
  • De baktijd hangt sterk af van de temperatuur en je wensen en kan oplopen tot 7-8 minuten als je een "krokant" korstje verkiest.
  • Leg de gebakken appelbeignets op een vel keukenpapier zodanig dat het overtollige vet in het keukenpapier kan indringen.
  • Moet je er veel bakken? Leg de gebakken appelbeignets in een schotel en hou deze warm in een oven van max. 150°.

Serveren

  • Haal het ijs uit de diepvries
  • Neem een bord en leg er 3 appelbeignets in
  • Besprenkel de appelbeignets met bloemsuiker
  • Werk af met een extra bolletjes vannille ijs

Voeding

Calories: 600kcal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating