Porties: 8
calorieën: 467kcal
Materiaal
- taartvorm +-22 cm
- bakparels
- keukenweegschaal
- pannenlikker
- bakborstel
Ingrediënten
Bodem
- 1 vel bladerdeeg
- 160 g abrikozenconfituur
Vulling
- 200 g boter
- 125 g suiker
- 2 eieren
- 130 g amandelpoeder
- 180 g bloem
- 125 ml volle melk
- 125 g bloemsuiker
- 1 dopje amandelextract
Suikertopje
- 125 g bloemsuiker
- 1 eiwit
- scheutje citroen
Instructies
- Haal de boter uit de frigo en laat op kamertermperatuur komen.
- Verwarm de oven tot 180°C.
De bodem
- Smelt een beetje boter in de microgolf.
- Gebruik de bakborstel en smeer de bakvorm in met de gesmolten boter.
- Gooi een beetje bloem in de bakvorm en draai de bakvorm goed rond zodanig dat de bloem goed verspreid is. Overtollig bloem verwijderen we.
- Haal de deeg uit de verpakking en rol deze wat extra uit met behulp van de deegrol.
- Leg de deeg in de bakvorm en druk voorzichtig aan.
- Verwijder het overtollig deeg door met de deegrol over de randen te rollen.
- TIP : Je kan het overtollige deeg gebruiken om slieren te maken en deze gekruist over de taart te leggen.
- Prik met behulp van een vork voldoende gaten in het deeg (zowel bodem als rand) om te verhinderen dat het deeg te veel rijst.
- Leg bakpapier over het deeg en vul met de bakparels. Druk voorzichtig aan.
- Bak de deeg tot 15 minuten in een oven van 180°C.
De vulling
- Verzamel alle ingrediënten en weeg af.
- Doe de boter in de kom van de keukenrobot samen met de kristalsuiker. Laat even zacht draaien.
- Voeg daarna opeenvolgend met tussen in wat draaitijd toe … De eieren – amandelpoeder – bloemsuiker – bloem – melk – amandelextract.
Het bakken
- Laat de oven op 160°C voorverwarmen.
- De taartdeeg is ondertussen gebakken.
- Indien voldoende afgekoeld smeer de bodem in met een (dikke?) laag abrikozen confituur
- Verspreid de taartvulling over de taart en maak dit egaal met behulp van een pannenlekker.
- TIP : Indien je nog wat deeg over hebt kan je "latjes" maken van 1 cm breed en dit diagonaal over de taart verspreiden.
- Bak af in de oven tot 35 min.
Afwerking
- Meng de bloemsuiker met het eiwit en het citroensap in een kommetje. Giet het over de afgekoelde taart.
Voedingswaarden
Calories: 467kcal | Carbohydrates: 73g | Protein: 11g | Fat: 17g