Porties: 4
calorieën: 600kcal
Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes
- 500 g rundergehakt
- 250 g varkensgehakt
- 1 ui (fijngesneden)
- 1 teentje knoflook (geplet)
- 100 g paneermeel
- 1 ei
- 5 el volle melk
- Zout (naar smaak)
- Peper (naar smaak)
Voor de saus
- el olie
- 40 g boter
- 40 g bloem
- 150 ml groentebouillon
- 150 ml runderbouillon
- 150 ml room
- 2 tl sojasaus
- 1 tl Dijonmosterd
Instructies
- Mengen: Meng runder- en varkensgehakt met ui, knoflook, broodkruim en ei. Voeg melk, zout en peper toe.
- Vormen: Rol kleine balletjes en laat ze 2 uur rusten in de koelkast.
- Bakken: Bak de balletjes in een pan tot ze bruin zijn.
- Oven: Verplaats naar een ovenschaal en bak nog 30 minuten op 180°C.
- Saus: Maak een roux met boter en bloem, voeg bouillons, room, sojasaus en mosterd toe. Laat indikken.
- Serveren: Serveer met je favoriete aardappelgerecht.
Voedingswaarden
Calories: 600kcal
Bron : Ikea Afbeeldingen op deze pagina werden zorgvuldig gemaakt met behulp van AI.