Zomerse Italiaanse salade

Zomerse Italiaanse Salade

Een harmonie van prosciutto, verse perzik, en Parmezaan (of Feta) op een bedje van rucola, afgemaakt met een zoete balsamico crème.
5 from 1 vote
Afdrukken Pin Rate
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: perzik, rucola
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4
calorieën: 253kcal

Ingrediënten

Instructies

Serveren

  • Was de rucola en laat deze goed uitlekken of droog met een slacentrifuge.
  • Snijd de verse perziken in dunne schijfjes.
  • Schaaf dunne plakjes of vlokken van de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf of rasp.

Voorbereiden:

  • Was de rucola en laat deze goed uitlekken of droog met een slacentrifuge.
  • Snijd de verse perziken in dunne schijfjes.
  • Schaaf dunne plakjes of vlokken van de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf of rasp.
  • Rooster de pijnboompitten licht in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en zet ze opzij.

Opbouwen van de salade:

  • Leg een bedje van rucola op elk bord (optioneel vinaigrette toevoegen).
  • Drapeer de prosciutto artistiek over de rucola.
  • Verdeel de perzikschijfjes gelijkmatig over de prosciutto.
  • Strooi de geschaafde Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten over het geheel.

Afmaken:

  • Drizzle een royale hoeveelheid balsamico crème over de salade.
  • Optioneel: voor extra flair, voeg wat geroosterde pijnboompitten of een lichte citroen-olijfolie vinaigrette toe.

Serveren:

  • Dien onmiddellijk op, zodat alle ingrediënten vers en knapperig blijven.
  • Geniet van de harmonieuze combinatie van smaken!

Nutrition

Calories: 253kcal | Carbohydrates: 25.3g | Protein: 9.6g | Fat: 13.6g | Sugar: 21.7g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating