Meesterlijke Melkchocolade Truffels met Hazelnootpraliné

De Eindeloze Mogelijkheden van zelf Truffels en Pralines maken
Een stap-voor-stap gids om de ultieme truffels te maken, waar de rijke smaken van melkchocolade en hazelnootpraliné samenkomen.
Als je denkt aan truffels en pralines, is het woord dat in me opkomt: "variëteit". De combinaties zijn werkelijk eindeloos. Van de vulling tot de buitenste laag, elk onderdeel is een kans om je creativiteit de vrije loop te laten.
Voor de truffels die ik onlangs heb gemaakt, koos ik voor een klassieke maar heerlijke combinatie: melkchocolade met een hazelnootpralinévulling. Het resultaat? Truffels die tussen de 14 en 17 gram wogen en een smaak hadden die puur genot was.
Totale tijd: 4 uur
Gang: Dessert, Tussendoortje
Keuken: Belgisch
Trefwoord: chocolade, truffel
Porties: 100 stuks
calorieën: 90kcal
Cost: €20

Materiaal

Ingrediënten
 

Voor de vulling (6-7g / stuk)

Voor de schilfers (2-3g / stuk)

Voor de getempereerde chocolade (5-6g / stuk)

Instructies

  • Voorbereiding: Zorg dat alle ingrediënten en het materiaal klaarstaan.

Vulling

  • Gebruik een keukenrobot om de 200 g boter los te kloppen. Voeg de 40 g fondantsuiker toe in kleine hoeveelheden en mix goed.
  • Meng met de hand de 200 g hazelnootpraliné door het botermengsel.
  • Voeg 320 g getempereerde melkchocolade toe en meng tot een homogene massa.
  • Doe het mengsel in een spuitzak en spuit kleine porties op een bakplaat. Plaats in de koelkast om uit te harden.

Getempereerde Melkchocolade

  • Verwarm alle melkchocolade tot een 40-45°C. Giet 2/3 op een marmeren tablet en beweeg het rond tot het afkoelt tot ongeveer 25°C. Meng dit terug met de resterende 1/3 warme melkchocolade. Het resultaat moet ongeveer 30°C zijn en is getempereerde chocolade.

Melkchocoladeschilfers

  • Gebruik een pollepel om een hoeveelheid getempereerde chocolade op een marmeren tablet uit te gieten. Spreid het dun uit met een plamuurmes.
  • Schraap de chocolade meteen af met behulp van een plamuurmes om schilfers te maken.

Samenstellen

  • Doppen: Neem de gekoelde vulling en dop deze in de getempereerde melkchocolade. Doe dit met max 5 tegelijk.
  • Rollen: Rol de gedoopte vulling in de melkchocoladeschilfers.
  • Koelen: Plaats de afgewerkte truffels terug in de koelkast om volledig uit te harden.
  • Herhaal dit process maar controleer regelmatig de temperatuur van de chocolade. Verwarm extra indien nodig. Vergeet ook niet regelmatig te roeren in de chocolade.
  • Laat deze nog wat afkoelen.
  • Je truffels zijn klaar om gegeten te worden!

Voedingswaarden

Serving: 1stuk | Calories: 90kcal

Bewaren

De truffels kan je gerust enkele weken bewaren op een koele plaats. Het is niet aangeraden deze in de frigo te bewaren tenzij je de vochtigheid in je frigo kan regelen tot het minimum. Wel kan je truffels (in tegenstelling tot pralines) bewaren in de diepvries.

Vervangbare Ingrediënten

Het mooie van truffels is dat je niet vastzit aan één recept of een bepaalde smaakcombinatie. Melkchocolade en hazelnootpraliné zijn geweldig samen, maar wat als je meer een fan bent van witte chocolade of amandelpraliné? Geen probleem! Vervang simpelweg de melkchocolade en hazelnootpraliné door je favoriete chocoladesoort en pralinévulling.
 
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven