Pralines met koffie caramel

Pralines met koffie caramel

Pralines met koffie caramel

Dubbel Genot: Karamel Koffie Pralines voor een Zoete Energieboost
4 from 1 vote
Afdrukken Pin FB X Rate
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch
Trefwoord: belgische chocolade, chocolade, ganache, pralines
Totale Tijd: 3 uur
Porties: 144 stuks
Calorieën: 47kcal

Benodigdheden

Ingrediënten

Voor de ganache

Voor de praline vorm

  • 200 gr chocolade witte / getempereerd voor 2 mallen
  • 200 gr chocolade melk / getempereerd voor 2 mallen
  • 200 gr chocolade fondant / getempereerd voor 2 mallen

Werkwijze

Voorbereiding

  • Maak de mallen proper.
  • Spuit in met zuivere alcohol.
    mallen inspuiten met alcohol
  • Laat een 10' minuten drogen.

Mouleren

  • Vul met elke soort chocolade 2 vormen. Verwijder overtollige chocolade met het paletmes.
  • Leg een 15-tal seconden op de triltafel zodanig dat resterende luchtbellen verdwijnen.
  • Draai om en laat een 5-tal seconden uitlekken.
  • Verwijder de overtollige chocolade met een paletmes.
  • Zet de mal rechtop op een keukenpapier gedurende een 10-tal minuten
  • Verwijder daarna met behulp van een paletmes de overtollige chocolade.

Vulling

  • Breng de room, de glucose en de sorbitol aan de kook.
  • Giet op de chocolade.
  • Voeg de glucose toe en mix.
  • Laat even afkoelen tot onder de 30°C en giet de massa in de spuitzak.
  • Vul de vormen. Klop even met de vorm op tafel om de vulling evenredig te verspreiden. Blijf minstens 2 mm van de rand.
    Gemouleerde pralines met een vulling van koffie karamel
  • Zet in de frigo en laat de vulling flink afkoelen.

Afwerking

  • Overgiet de mallen met chocolade.
  • Schreep af met behulp van een paletmes.
  • Laat even staan en zet dan een 20-tal minuten in de frigo.
  • Haal de pralines uit de mal met 1 klopbeweging.

Voeding

Serving: 8gr | Calories: 47kcal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating