2 chocolade vorken
2 chocolade plamuur messen
1 plank om de vulling te spuiten
1 mengkom voor de chocolade
Voor de vulling (6-7g / stuk)
Voor de schilfers (2-3g / stuk)
Voor de getempereerde chocolade (5-6g / stuk)
Vulling
Gebruik een keukenrobot om de 200 gr boter los te kloppen. Voeg de 40 gr fondantsuiker toe in kleine hoeveelheden en mix goed.
Meng met de hand de 200 gr hazelnootpraliné door het botermengsel.
Voeg 320 gr getempereerde melkchocolade toe en meng tot een homogene massa.
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit kleine porties op een bakplaat. Plaats in de koelkast om uit te harden.
Getempereerde Melkchocolade
Melkchocoladeschilfers
Gebruik een pollepel om een hoeveelheid getempereerde chocolade op een marmeren tablet uit te gieten. Spreid het dun uit met een plamuurmes.
Schraap de chocolade meteen af met behulp van een plamuurmes om schilfers te maken.
Samenstellen
Doppen: Neem de gekoelde vulling en dop deze in de getempereerde melkchocolade. Doe dit met max 5 tegelijk.
Rollen: Rol de gedoopte vulling in de melkchocoladeschilfers.
Koelen: Plaats de afgewerkte truffels terug in de koelkast om volledig uit te harden.
Herhaal dit process maar controleer regelmatig de temperatuur van de chocolade. Verwarm extra indien nodig. Vergeet ook niet regelmatig te roeren in de chocolade.
Laat deze nog wat afkoelen.
Je truffels zijn klaar om gegeten te worden!
Serving: 1stuk | Calories: 90kcal
Bewaren
De truffels kan je gerust enkele weken bewaren op een koele plaats. Het is niet aangeraden deze in de frigo te bewaren tenzij je de vochtigheid in je frigo kan regelen tot het minimum. Wel kan je truffels (in tegenstelling tot pralines) bewaren in de diepvries.
Vervangbare Ingrediënten
Het mooie van truffels is dat je niet vastzit aan één recept of een bepaalde smaakcombinatie. Melkchocolade en hazelnootpraliné zijn geweldig samen, maar wat als je meer een fan bent van witte chocolade of amandelpraliné? Geen probleem! Vervang simpelweg de melkchocolade en hazelnootpraliné door je favoriete chocoladesoort en pralinévulling.
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade