Volg mij op mijn Facebook pagina.

Sneeuwballen met een Twist

Romige melkchocolade en hazelnootpraline verrassingen in een sneeuwballen snoep formaat
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Afkoeltijd: 4 uur
Totale tijd: 5 uur 30 minuten
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch
Trefwoord: sneeuwballen, snoep
Porties: 100 st
calorieën: 65kcal

Ingrediënten
 

Voor de vulling:

Voor de afwerking:

Instructies

De vulling

  • Meng de 250 gr getempereerde chocolade met de hazelnootpraline en roer goed.
  • Breng de room en vanille aan de kook in een aparte pan.
    blank
  • Giet de gekookte room en vanille over de chocolade/praline-mengsel en roer goed door.
  • Voeg de boter in stukjes toe en blijf roeren tot een gladde massa is verkregen.
    blank
  • Giet het mengsel uit op een plaat en zet het enkele uren in de koelkast om goed af te koelen.
    blank

De vulling spuiten

  • Verwijder na het afkoelen de harde massa met een palletmes en doe deze in een keukenrobot. Mix goed, en warm indien nodig de pot lichtjes op met een warme lucht brander.
    blank
  • Doe de massa in een spuitzak en spuit de sneeuwballen op een plaat. Zet ze in de koelkast om verder te koelen.
    Spuiten van vulling sneeuwballen Jo Huys

Afwerking

  • Bereid een ruime bak voor met voldoende bloemsuiker en zet voldoende getempereerde chocolade klaar voor het dompelen. Je kan alle soorten chocolade gebruiken.
  • Haal het mengsel uit de koelkast en maak bollen van de gekoelde vulling.
  • Doop de bollen in de getempereerde chocolade en rol ze daarna door de bloemsuiker.
    blank

Voedingswaarden

Calories: 65kcal

bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven