Porties: 4
calorieën: 1050kcal
Ingrediënten
- 4 pita broodjes
- 1000 g pitavlees
- 1 ijsbergsla (fijngesneden)
- 10 kerstomaten (gehalveerd)
- 200 g feta kaas (verkruimeld)
- 1/2 kopje mais
- 2 wortelen (geraspt)
- 1 rode ui (dun gesneden)
- 4 portie's tzatziki
Instructies
Tzatziki
- Ontdek ons recept voor 4 portie's tzatziki
Bord opmaken:
- Begin met een bedje van ijsbergsla op elk bord, gekruid met peper en zout.
- Leg de gehalveerde kerstomaten, blokjes feta en rode ui bovenop de sla, en bestrooi met wat oregano voor extra smaak.
- Plaats de geraspte wortels aan de linkerkant van het bord.
- Schep de tzatziki-saus aan de rechterkant van het bord.
- Leg de mais in het midden tussen de wortels en de tzatziki-saus.
- Leg het gebakken pitavlees vooraan op het bord.
- Serveer met een getoast pita broodje aan de zijkant.
- Nodig iedereen uit om hun eigen pita te vullen en te genieten van de Pita Huys Special!
Vlees en brood
- Bak het pitavlees in een hete pan tot het gaar en licht knapperig is. Het vlees heeft genoeg eigen vet, dus extra olie is niet nodig.
- Toast de pita broodjes in een broodrooster tot ze warm en licht knapperig zijn.
Voedingswaarden
Calories: 1050kcal
Extra
- Groene pepers
Tzatziki
Een verfrissende Griekse yoghurtdip met komkommer en knoflook, perfect als bijgerecht of saus.
Check out this recipe