Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Pita Huys Special
Een Grieks geïnspireerde pita-schotel bomvol frisse en smakelijke ingrediënten - Proef de mediterrane flair met elke hap van deze heerlijke pita, gevuld met knapperige groenten en een romige tzatziki-saus
Totale tijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Midden-Oosten
Trefwoord:
pita, schotel
Servings:
4
Calories:
1050
kcal
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
4
pita broodjes
▢
1000
g
pitavlees
▢
1
ijsbergsla
(fijngesneden)
▢
10
kerstomaten
(gehalveerd)
▢
200
g
feta kaas
(verkruimeld)
▢
1/2
kopje
mais
▢
2
wortelen
(geraspt)
▢
1
rode ui
(dun gesneden)
▢
4
portie's
tzatziki
Instructies
Tzatziki
Ontdek ons recept voor
4 portie's tzatziki
Bord opmaken:
Begin met een bedje van ijsbergsla op elk bord, gekruid met peper en zout.
Leg de gehalveerde kerstomaten, blokjes feta en rode ui bovenop de sla, en bestrooi met wat oregano voor extra smaak.
Plaats de geraspte wortels aan de linkerkant van het bord.
Schep de tzatziki-saus aan de rechterkant van het bord.
Leg de mais in het midden tussen de wortels en de tzatziki-saus.
Leg het gebakken pitavlees vooraan op het bord.
Serveer met een getoast pita broodje aan de zijkant.
Nodig iedereen uit om hun eigen pita te vullen en te genieten van de Pita Huys Special!
Vlees en brood
Bak het pitavlees in een hete pan tot het gaar en licht knapperig is. Het vlees heeft genoeg eigen vet, dus extra olie is niet nodig.
Toast de pita broodjes in een broodrooster tot ze warm en licht knapperig zijn.
Voedingswaarden
Calories:
1050
kcal
Extra
Groene pepers