Volg mij op mijn Facebook pagina.

Gepocheerde peertjes in rode wijn siroop

Gepocheerde peertjes in rode wijn siroop is een klassiek en elegant sidedish. Perfect voor de feestdagen of een speciaal diner.

Ingrediƫnten
 

  • 4 stoofperen (kleine (Gieser Wildeman))
  • 250 ml wijn (rode)
  • 200 g suiker
  • 100 g water (om de peertjes onder te zetten)
  • snufje kaneel (optioneel)
  • 1 kruidnagel (optioneel)

Instructies

  • Verzamel de ingrediĆ«nten
    Gestoofde peertjes in rode wijn siroop
  • Schil de stoofperen, maar laat de steeltjes eraan zitten.
  • Plaats de peren rechtop in een pan en voeg de rode wijn, suiker, kaneelstokjes, kruidnagels toe. Snij eventueel onderaan een stukje af zodanig dat ze mooi rechtop blijven.
  • Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat de peren met deksel op de pan circa 1 uur zachtjes stoven, totdat ze gaar en mooi rood van kleur zijn. Laat ze afkoelen in de pan.
    Peertjes stoven in rode wijn siroop
  • Haal de peren uit de pan en laat het kookvocht inkoken tot een stroperige saus.
    Gestoofde peertjes na 1 uur
  • Serveer de peren warm of op kamertemperatuur met de ingekookte saus.
    Gestoofde peertjes in rode wijn siroop - klaar

Ā 

Ā 

Enkele gerelateerde gerechten

Ā 

Veenbessencompote

Veenbessencompote
Veenbessencompote met verse veenbessen – ideaal als bijgerecht bij wildgerechten of als zoete toevoeging aan desserts.
Check out this recipe
Veenbessencompote

Ā 

Knolselderpuree

Knolselderpuree
Knolselderpuree is een heerlijk bijgerecht dat perfect past bij een wild hoofdgerecht zoals hertengebraad. De aardse smaken en romige textuur zorgen voor een mooie balans met rijkere en zoetere elementen van het gerecht. Eenvoudig te maken, maar met een verfijnde smaak die elk feestmaal naar een hoger niveau tilt.
Check out this recipe
Knolserpuree- klaar

Ā 

Hertengebraad

Hertengebraad – stap voor stap
Heerlijk sappig hertengebraad, eerst aangebraden in boter met knoflook en kruiden, daarna perfect afgemaakt in de oven voor een mooie rosƩ kleur. Serveer met een veenbessen-portsaus voor de ultieme wildsmaak.
Check out this recipe
Hertengebraaden - versneden in sneetjes van een goede cm
Ā 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven