Ingrediƫnten
- 4 stoofperen (kleine (Gieser Wildeman))
- 250 ml wijn (rode)
- 200 g suiker
- 100 g water (om de peertjes onder te zetten)
- snufje kaneel (optioneel)
- 1 kruidnagel (optioneel)
Instructies
- Verzamel de ingrediƫnten
- Schil de stoofperen, maar laat de steeltjes eraan zitten.
- Plaats de peren rechtop in een pan en voeg de rode wijn, suiker, kaneelstokjes, kruidnagels toe. Snij eventueel onderaan een stukje af zodanig dat ze mooi rechtop blijven.
- Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat de peren met deksel op de pan circa 1 uur zachtjes stoven, totdat ze gaar en mooi rood van kleur zijn. Laat ze afkoelen in de pan.
- Haal de peren uit de pan en laat het kookvocht inkoken tot een stroperige saus.
- Serveer de peren warm of op kamertemperatuur met de ingekookte saus.
Ā
ĀEnkele gerelateerde gerechten
Ā
Veenbessencompote
Veenbessencompote
Veenbessencompote met verse veenbessen – ideaal als bijgerecht bij wildgerechten of als zoete toevoeging aan desserts.
Check out this recipeĀ
Knolselderpuree
Knolselderpuree
Knolselderpuree is een heerlijk bijgerecht dat perfect past bij een wild hoofdgerecht zoals hertengebraad. De aardse smaken en romige textuur zorgen voor een mooie balans met rijkere en zoetere elementen van het gerecht. Eenvoudig te maken, maar met een verfijnde smaak die elk feestmaal naar een hoger niveau tilt.
Check out this recipeĀ
Hertengebraad
Hertengebraad – stap voor stap
Heerlijk sappig hertengebraad, eerst aangebraden in boter met knoflook en kruiden, daarna perfect afgemaakt in de oven voor een mooie rosƩ kleur. Serveer met een veenbessen-portsaus voor de ultieme wildsmaak.
Check out this recipe