Deze couscous met granaatappel, komkommer en rozijnen is het soort gerecht dat alles samenbrengt: fris, zoet, kruidig en klaar in dertig minuten. De ras el hanout geeft warmte, terwijl de granaatappel en komkommer voor een knapperige, sappige frisheid zorgen. Ideaal bij lamsburger, maar ook top bij kip of gegrilde groenten.

Couscous met granaatappel, komkommer en rozijnen

Frisse, kleurrijke couscous met een zoet-zure toets. Perfect bij lamsburger.
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mediterraans, Midden-Oosten
Trefwoord: couscous, granaatappel, komkommer, rozijnen

Ingrediënten
 

  • 200 g couscous
  • 1 l water (gezouten)
  • 1/3 komkommer (kleine blokjes)
  • 150 g granaatappelpitten ((halve granaatappel))
  • 150 g rozijnen (kort geweekt)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl ras el hanout (of naar smaak)
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)

Instructies

  • Laat de rozijnen kort weken in warm water.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Haal de pitten uit de granaatappel.
  • Breng water aan de kook en voeg een snuf zout toe.
  • Overgiet de couscous, dek af en laat 5 minuten wellen.
  • Maak los met een vork en meng er de olijfolie onder.
  • Voeg komkommer, rozijnen en granaatappel toe.
  • Kruid met peper en ras el hanout.
  • Proef en werk eventueel af met extra olijfolie en/of een klein beetje citroen.
  • Serveer warm, lauw of koud.
    Couscous met granaatappel, komkommer en rozijnen - bovenaanzicht

Deze couscous is een lichte, smaakvolle side dish die je zowel warm, lauw als koud kan serveren. Het gerecht past perfect in een snelle doordeweekse keuken, maar werkt ook verrassend goed op een feestelijke tafel. Door de combinatie van zoet, kruidig en fris is dit een publieksfavoriet die het hele jaar door werkt, maar vooral schittert in lente en zomer wanneer je zin hebt in iets luchtigs en kleurrijks.

Scroll naar boven