Ga terug Email Link

Couscous met granaatappel, komkommer en rozijnen

Frisse, kleurrijke couscous met een zoet-zure toets. Perfect bij lamsburger.
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mediterraans, Midden-Oosten
Trefwoord: couscous, granaatappel, komkommer, rozijnen

Ingrediënten
 

  • 200 g couscous
  • 1 l water (gezouten)
  • 1/3 komkommer (kleine blokjes)
  • 150 g granaatappelpitten ((halve granaatappel))
  • 150 g rozijnen (kort geweekt)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl ras el hanout (of naar smaak)
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)

Instructies

  • Laat de rozijnen kort weken in warm water.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Haal de pitten uit de granaatappel.
  • Breng water aan de kook en voeg een snuf zout toe.
  • Overgiet de couscous, dek af en laat 5 minuten wellen.
  • Maak los met een vork en meng er de olijfolie onder.
  • Voeg komkommer, rozijnen en granaatappel toe.
  • Kruid met peper en ras el hanout.
  • Proef en werk eventueel af met extra olijfolie en/of een klein beetje citroen.
  • Serveer warm, lauw of koud.
    Couscous met granaatappel, komkommer en rozijnen - bovenaanzicht
QR Code linking back to recipe