Ingrediënten
Instructies
Bereiding van de bloemkool
- Verwijder de bladeren en de stronk van de bloemkool.
- Snijd de bloemkool in roosjes en spoel ze af onder koud water.
- Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook.
- Kook de bloemkoolroosjes 10-15 minuten tot ze gaar maar stevig zijn.
- Giet de bloemkool af en laat uitlekken.
Bereiden van de bechamelsaus of kaassaus
- Smelt de boter op middelhoog vuur in een steelpan.
- Voeg de bloem toe en roer constant gedurende 2-3 minuten om een roux te vormen.
- Voeg geleidelijk de koude melk toe, blijf roeren om klontjes te voorkomen.
- Laat de saus indikken tot de gewenste consistentie.
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Nu heb je een bechamelsaus. Voeg indien gewenst de geraspte kaas toe en roer tot deze volledig is gesmolten. Nu heb je een kaas- of mornay saus.
Zie ook deze recepten
Kaassaus of mornaysaus
Kaassaus of mornaysaus is een klassieke Franse kaassaus op basis van een Bechamelsaus
Check out this recipe