Ga naar de inhoud
Broodpudding

Broodpudding

Poting, budding of broodpudding? Het is een heerlijke, eenvoudige lekkernij waarin oud brood getransformeerd wordt tot een zalige zoete traktatie. Ideaal om voedselverspilling tegen te gaan en perfect als comfort food op een koude dag. Met een vleugje kaneel en rozijnen, een klassieker die jong en oud bekoort.
Voorbereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 3 uur 20 minuten
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch
Trefwoord: broodpudding, budding, poting
Porties: 16
calorieën: 200kcal

Ingrediënten

Optioneel

  • vleugje kaneel naar smaak

Instructies

  • Versnij het brood
  • Voeg de suiker, de rozijnen en het melk toe. Indien gewenst een vleugje kaneel.
  • Laat tot een uur rusten
  • Breek en mix de eieren. Voeg ze toe aan het mengsel en roer.
  • Voorverwarm de oven op 160°C.
  • Doe het mengsel in een geschikte pan.
  • Zet in de oven voor 90-120 minuten. Bedekt de bovenkant na 30' met alumiumfolie, anders zal deze aanbranden.

Nutrition

Serving: 100g | Calories: 200kcal
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating