Porties: 8
calorieƫn: 380kcal
Ingrediƫnten
- 10 eierdooiers
- 2 eieren
- 400 g suiker (fijne )
- 1 vanillestokje (of 2 tl vanille-extract)
- 200 ml pure alcohol (of cognac of cointreau)
- 250 g room
Instructies
- Mix de eidooiers, hele eieren, suiker, en vanille tot het mengsel licht en luchtig is en een witte kleur heeft.
- Voeg geleidelijk de alcohol toe aan het eimengsel, terwijl je blijft mixen.
- In een aparte kom, kort de room mixen tot deze lichtjes dikker wordt, maar nog steeds vloeibaar.
- Voeg de gemixte room toe aan het eier-alcoholmengsel en mix het geheel nog kort door.
- Giet de advocaat in steriele flessen en laat afkoelen.
- Gezien het suiker-en de alcoholgehalte kan deze lang bewaard worden. Mag maar hoeft niet in de koelkast.
Voedingswaarden
Serving: 100ml | Calories: 380kcal | Carbohydrates: 34g | Protein: 4g | Fat: 22g
bron en inspiratie ā CVO Gent ā Cursus Pralines