Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Advocaat maken
Maak indruk op je gasten of verwen jezelf met deze rijke en romige zelf gemaakte advocaat, rechtstreeks uit de keukenles. Een perfecte balans tussen zoet en sterk, met de mogelijkheid om te variëren met je favoriete likeuren.
Totale tijd:
30
minuten
minuten
Gang:
Aperitief, Dessert
Trefwoord:
advocaat, eierlikeur, eierpunch
Servings:
8
Calories:
380
kcal
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
10
eierdooiers
▢
2
eieren
▢
400
g
suiker
(fijne )
▢
1
vanillestokje
(of 2 tl vanille-extract)
▢
200
ml
pure alcohol
(of cognac of cointreau)
▢
250
g
room
Instructies
Mix de eidooiers, hele eieren, suiker, en vanille tot het mengsel licht en luchtig is en een witte kleur heeft.
Voeg geleidelijk de alcohol toe aan het eimengsel, terwijl je blijft mixen.
In een aparte kom, kort de room mixen tot deze lichtjes dikker wordt, maar nog steeds vloeibaar.
Voeg de gemixte room toe aan het eier-alcoholmengsel en mix het geheel nog kort door.
Giet de advocaat in steriele flessen en laat afkoelen.
Gezien het suiker-en de alcoholgehalte kan deze lang bewaard worden. Mag maar hoeft niet in de koelkast.
Voedingswaarden
Serving:
100
ml
|
Calories:
380
kcal
|
Carbohydrates:
34
g
|
Protein:
4
g
|
Fat:
22
g
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Pralines