Advocaat

Advocaat

Traditionele Advocaat met een Persoonlijke Twist

Maak indruk op je gasten of verwen jezelf met deze rijke en romige advocaat, rechtstreeks uit de keukenles. Een perfecte balans tussen zoet en sterk, met de mogelijkheid om te variëren met je favoriete likeuren.
No ratings yet
Afdrukken Pin FB X
Gang: Aperitief, Dessert, Nagerecht
Trefwoord: advocaat, eierlikeur, eierpunch
Totale Tijd: 30 minuten
Calorieën: 380kcal

Ingrediënten

  • 10 eidooiers
  • 2 hele eieren
  • 400 gr fijne suiker
  • 1 vanillestokje of 2 tl vanille-extract
  • 200 ml pure alcohol of 200 ml cognac of cointreau
  • 250 gr room

Werkwijze

  • Mix de eidooiers, hele eieren, suiker, en vanille tot het mengsel licht en luchtig is en een witte kleur heeft.
  • Voeg geleidelijk de alcohol toe aan het eimengsel, terwijl je blijft mixen.
  • In een aparte kom, kort de room mixen tot deze lichtjes dikker wordt, maar nog steeds vloeibaar.
  • Voeg de gemixte room toe aan het eier-alcoholmengsel en mix het geheel nog kort door.
  • Giet de advocaat in steriele flessen en laat afkoelen.
  • Gezien het suiker-en de alocholgehalte kan deze lang bewaard worden. Mag maar hoeft niet in de koelkast.

Voeding

Serving: 100ml | Calories: 380kcal | Carbohydrates: 34g | Protein: 4g | Fat: 22g

Foto’s