Feuille d’Or met advocaat

Een luxueuze praline die de rijke smaak van advocaat combineert met de zoetheid van witte chocolade, afgetopt met een knapperige gouden laag voor de perfecte afwerking.

Materiaal

  • 2 hoogte latten of kader 3 mm
  • 1 deegsnijder of tandem of fiets

Ingrediënten
 

Vulling

  • 150 g advocaat
  • 350 g chocolade (witte, gesmolten, niet getempereerd)

Krokantje

  • 300 g chocolade (naar keuze, getempereerd)
  • 1 blad print (naar keuze)

Instructies

Top

  • Leg een plaat klaar. Leg de bedrukking (in de stijl Feuille d'Or) erop en de hoogte kader.
  • Overgiet met de getempeerde chocolade,, maak effen. Gebruik je favoriet witte, melk- of fondant chocolade hiervoor.
    Feuille D'Or - toplaag
  • Na enkele minuten de chocade versnijden met behulp van de "fiets". Wacht niet te lang anders maak je kans de chocolade te breken.
    Feuille D'Or - toplaag versnijden
  • Zet iets "zwaars" erop zodanig dat de bedrukking goed kan inwerken.
  • Zet in de frigo.

Bodem

  • Doe dit nogmaals maar zonder bedrukking.

Vulling

  • Meng de advocaat met de witte chocolade en roer goed. Doe in een spuitzak met een gekartelde spuitmond 8.

Afwerking

  • Haal de top en bodem uit de frigo, verwijder de omkadering en leg de onderkant met de glanzende bodem naar boven.
  • Spuit de vulling op iedere choclade
    Feuille D'Or - advocaatvulling opspuiten
  • Druk de top erop.
  • Zet in de frigo.

bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Pralines

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven