Advocaat maken

Maak indruk op je gasten of verwen jezelf met deze rijke en romige zelf gemaakte advocaat, rechtstreeks uit de keukenles. Een perfecte balans tussen zoet en sterk, met de mogelijkheid om te variƫren met je favoriete likeuren.
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Aperitief, Dessert
Trefwoord: advocaat, eierlikeur, eierpunch
Porties: 8
calorieƫn: 380kcal

Ingrediƫnten
 

Instructies

  • Mix de eidooiers, hele eieren, suiker, en vanille tot het mengsel licht en luchtig is en een witte kleur heeft.
  • Voeg geleidelijk de alcohol toe aan het eimengsel, terwijl je blijft mixen.
  • In een aparte kom, kort de room mixen tot deze lichtjes dikker wordt, maar nog steeds vloeibaar.
  • Voeg de gemixte room toe aan het eier-alcoholmengsel en mix het geheel nog kort door.
  • Giet de advocaat in steriele flessen en laat afkoelen.
  • Gezien het suiker-en de alcoholgehalte kan deze lang bewaard worden. Mag maar hoeft niet in de koelkast.

Voedingswaarden

Serving: 100ml | Calories: 380kcal | Carbohydrates: 34g | Protein: 4g | Fat: 22g

bron en inspiratie ā€“ CVO Gent ā€“ Cursus Pralines

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven