Porties: 3
calorieën: 170kcal
Ingrediënten
Instructies
- Haal het vlees tijdig uit de frigo en laat op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Breng de varkenshaasjes op smaak met zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de varkenshaasjes aan beide kanten goudbruin, ongeveer 2 minuten per kant.
- Voeg de fijngehakte knoflook en tijmblaadjes toe (indien gewenst) en bak nog eens 1 minuut.
- Bedek het vlees met alumniumfolie zodanig dat het niet uitdroogd. Plaats de pan met de varkenshaasjes in de voorverwarmde oven en bak 15-20 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Gebruik eventueel een vleesthermometer om de kerntemperatuur te controleren.
- Haal de pan uit de oven en voeg de boter toe. Laat de boter smelten en bedruip de varkenshaasjes ermee.
- Laat het vlees 5 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Tijdens het rusten zal de kerntemperatuur nog iets stijgen – 63°C voor medium rare en 70°C voor medium.
- Snijd de varkenshaasjes in plakjes en serveer direct.
Voedingswaarden
Serving: 100g | Calories: 170kcal