Porties: 100 st
calorieën: 65kcal
Ingrediënten
Voor de vulling:
- 100 g room
- 1/2 merg van vanillestok + de vanille stok zelf
- 250 g melk chocolade
- 50 g hazelnootpraline
- 100 g boter
Voor de afwerking:
- 1 l getempereerde chocolade (voor het dompelen – hier wordt wit gebruikt maar alles kan)
- 250 g Bloemsuiker (voor het rollen)
Instructies
De vulling
- Meng de 250 gr getempereerde chocolade met de hazelnootpraline en roer goed.
- Breng de room en vanille aan de kook in een aparte pan.
- Giet de gekookte room en vanille over de chocolade/praline-mengsel en roer goed door.
- Voeg de boter in stukjes toe en blijf roeren tot een gladde massa is verkregen.
- Giet het mengsel uit op een plaat en zet het enkele uren in de koelkast om goed af te koelen.
De vulling spuiten
- Verwijder na het afkoelen de harde massa met een palletmes en doe deze in een keukenrobot. Mix goed, en warm indien nodig de pot lichtjes op met een warme lucht brander.
- Doe de massa in een spuitzak en spuit de sneeuwballen op een plaat. Zet ze in de koelkast om verder te koelen.
Afwerking
- Bereid een ruime bak voor met voldoende bloemsuiker en zet voldoende getempereerde chocolade klaar voor het dompelen. Je kan alle soorten chocolade gebruiken.
- Haal het mengsel uit de koelkast en maak bollen van de gekoelde vulling.
- Doop de bollen in de getempereerde chocolade en rol ze daarna door de bloemsuiker.
Voedingswaarden
Calories: 65kcal
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade