Materiaal
Instructies
- Plet het teentje look, versnij de ui in 4 en voeg alles in de kom van de Monsieur Cuisine. Hak gedurende 5 seconden op snelheid 5.
- Schraap de stukjes van de zijkanten van de kom naar beneden.
- Voeg de boter toe. Stel in op 100°C en snelheid 1, en bak de ui gedurende 6 minuten.
- Versnij de bloemkool en aardappel. Voeg de bloemkoolroosjes en aardappelblokjes toe aan de kom.
- Giet de groentebouillon erbij.
- Zet de Monsieur Cuisine op kookstand, 100°C, gedurende 20 minuten.
- Na het koken, mix de soep met de Monsieur Cuisine tot een gladde massa op snelheid 10 (*) gedurende 1 minuten. Herhaal indien nodig.
- Breng op smaak met zout en peper.
Optioneel
- Voeg gebakken bacon- of spekreepjes toe als garnering.
- Voor een extra romige soep, voeg een scheutje room toe tijdens het mixen.
Voedingswaarden
Ja, je kunt de bloemkoolsoep van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Bewaar de soep in een luchtdichte container tot 3 dagen.
Ja, deze bloemkoolsoep kan goed worden ingevroren. Laat de soep volledig afkoelen, doe hem in een luchtdichte container of diepvrieszak en bewaar hem tot 3 maanden in de vriezer. Ontdooi in de koelkast voordat je hem opwarmt.
Je kunt de soep opnieuw opwarmen in een pan op middelhoog vuur, roer af en toe tot het goed doorgewarmd is. Je kunt ook de magnetron gebruiken, verwarm in korte intervallen en roer tussendoor.
Je kunt een teentje knoflook, een snufje nootmuskaat of wat geraspte kaas toevoegen voor extra smaak. Ook een scheutje room maakt de soep extra romig.
De soep is al vegetarisch. Om het veganistisch te maken, vervang de boter door plantaardige olie en zorg ervoor dat je een plantaardige bouillon gebruikt.
Serveer de soep warm, gegarneerd met gebakken bacon- of spekreepjes (optioneel), vers brood of croutons. Een scheutje room of wat geraspte kaas kan ook een heerlijke toevoeging zijn.
Ja, deze soep is mild van smaak en bevat gezonde ingrediënten, waardoor hij geschikt is voor kinderen.