Plet het teentje look, versnij de ui in 4 en voeg alles in de kom van de Monsieur Cuisine. Hak gedurende 5 seconden op snelheid 5.
Schraap de stukjes van de zijkanten van de kom naar beneden.
Voeg de boter toe. Stel in op 100°C en snelheid 1, en bak de ui gedurende 6 minuten.
Versnij de bloemkool en aardappel. Voeg de bloemkoolroosjes en aardappelblokjes toe aan de kom.
Giet de groentebouillon erbij.
Zet de Monsieur Cuisine op kookstand, 100°C, gedurende 20 minuten.
Na het koken, mix de soep met de Monsieur Cuisine tot een gladde massa op snelheid 10 (*) gedurende 1 minuten. Herhaal indien nodig.
Breng op smaak met zout en peper.
Optioneel
Voeg gebakken bacon- of spekreepjes toe als garnering.
Voor een extra romige soep, voeg een scheutje room toe tijdens het mixen.
Voedingswaarden
Calories: 175kcal
(*) OPGELET : Start de Monsieur Cuisine NOOIT onmiddellijk op een hoge snelheid. De kans is groot dat starten op dergelijke hoge snelheid zal resulteren dat de soep over gans je keuken verspreid wordt! Ik start altijd op 1 zet deze stap per stap hoger!