Ingrediënten
De taart
- 1 vel bladerdeeg
- 500 g aardbeien idealiter allemaal dezelfde grootte
- 2 eetlepel aardbeiengelei
- 2 eetlepel water
- 15 g bloemsuiker
- 15 g maïszetmeel (maïzena)
Het chocoladelaagje
- 50 g chocolade gebruik je favoriete soort
- 1 scheutje volle melk
Banketbakkersroom
- ½ liter (volle) melk
- 6 eierdooiers
- 1 zakje vanillesuiker
- 70 g suiker
- 50 g maïszetmeel (maïzena)
Werkwijze
Taartvorm
- Neem de deeg en rol uit met behulp van een deegrol
- Beboter de bakvorm
- Leg de deeg in de bakvorm en druk aan.
- Leg er boterpapier op en giet de er bakparels over
- Bak in de oven voor 15-20 minuten op 160°C
Crème
- Maak de crème
Afwerking
- Spoel en snij de aardbein in 2.
- Verdeel over de taart
- Mix de maizena en bloem en strooi over de taart.
Voeding
Calories: 350kcal