Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Aardbeientaart
Een lekker taart en best eenvoudig te maken.
Totale tijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Gang:
Dessert
Keuken:
Belgisch
Trefwoord:
aardbeien, taart
Porties:
8
calorieën:
350
kcal
Ingrediënten
1x
2x
3x
De taart
▢
1
vel
bladerdeeg
▢
500
g
aardbeien
(idealiter allemaal dezelfde grootte)
▢
2
el
aardbeiengelei
▢
2
el
water
▢
15
g
bloemsuiker
▢
15
g
maïszetmeel (maïzena)
Het chocoladelaagje
▢
50
g
chocolade
(gebruik je favoriete soort)
▢
1
scheutje
volle melk
Banketbakkersroom
▢
½
liter
(volle) melk
▢
6
eierdooiers
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
70
g
suiker
▢
50
g
maïszetmeel (maïzena)
Instructies
Taartvorm
Neem de deeg en rol uit met behulp van een deegrol
Beboter de bakvorm
Leg de deeg in de bakvorm en druk aan.
Leg er boterpapier op en giet de er bakparels over
Bak in de oven voor 15-20 minuten op 160°C
Crème
Maak de crème
Afwerking
Spoel en snij de aardbein in 2.
Verdeel over de taart
Mix de maizena en bloem en strooi over de taart.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal