Balletjes in tomatensaus

on

Balletjes in tomatensaus

Wederom een Vlaamse klassieker. Balletjes in tomatensaus daar wordt iedereen altijd vrolijk van.
4.50 van 2 stemmen
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 5
calorieën 550 kcal

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Zet het water op en voeg de runder bouillon toe
  • Mix het gehakt met de kruiden. Maak je handen nat en rol de balletjes. Door je handen nat te houden blijft het gehakt niet aan je handen kleven.
  • Gaar de balletjes in de bouillon en dit tot 10 minuten.
  • Bak de balletjes kort bruin.
  • In een grote kom smelt je de boter en voeg je de bloem toe. Goed roeren en je krijg dus een roux. Laat tot 5 minuten zacht warmen en en roer af en toe. Zo krijg je de bloemsmaak uit de roux (en dus de saus).
  • Giet de melk beetje per beetje door de roux en roer goed door tot de roux volledig is opgenomen door de melk. Klonters? Geen paniek - blijven roeren en als het niet lukt haal je gewoon je mixer boven.
  • Voeg de runderbouillon ook toe.
  • Voeg de tomatenpuree blik per blik toe tot dat je een voldoende rode tomaten saus hebt (zowel qua zicht als smaak). Dit kan tot 3 blikken zijn.
  • Doe een geutje whiskey of cognac er bij en kruid verder af met peper en zout.
  • Voeg de balletjes toe.

Nutrition

Calories: 550kcal
Trefwoord gehakt, kinderen, vlees
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept