Aardbeientaart

Een lekker taart en best eenvoudig te maken.
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch
Trefwoord: aardbeien, taart
Porties: 8
calorieën: 350kcal

Ingrediënten
 

De taart

  • 1 vel bladerdeeg
  • 500 g aardbeien (idealiter allemaal dezelfde grootte)
  • 2 el aardbeiengelei
  • 2 el water
  • 15 g bloemsuiker
  • 15 g maïszetmeel (maïzena)

Het chocoladelaagje

Banketbakkersroom

Instructies

Taartvorm

  • Neem de deeg en rol uit met behulp van een deegrol
  • Beboter de bakvorm
  • Leg de deeg in de bakvorm en druk aan.
  • Leg er boterpapier op en giet de er bakparels over
  • Bak in de oven voor 15-20 minuten op 160°C

Crème

  • Maak de crème

Afwerking

  • Spoel en snij de aardbein in 2.
  • Verdeel over de taart
  • Mix de maizena en bloem en strooi over de taart.

Voedingswaarden

Calories: 350kcal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Scroll naar boven