Porties: 4
calorieën: 253kcal
Ingrediënten
- 120 g prosciotto of andere ham naar wens
- 100 g rucola
- parmezaanse kaas geraspt of schilfers (of feta blokjes)
- 2 st perzik
- balsamico crème
- 4 el pijnboompitten
- vinaigrette naar keuze (optioneel)
Instructies
Serveren
- Was de rucola en laat deze goed uitlekken of droog met een slacentrifuge.
- Snijd de verse perziken in dunne schijfjes.
- Schaaf dunne plakjes of vlokken van de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf of rasp.
Voorbereiden:
- Was de rucola en laat deze goed uitlekken of droog met een slacentrifuge.
- Snijd de verse perziken in dunne schijfjes.
- Schaaf dunne plakjes of vlokken van de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf of rasp.
- Rooster de pijnboompitten licht in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en zet ze opzij.
Opbouwen van de salade:
- Leg een bedje van rucola op elk bord (optioneel vinaigrette toevoegen).
- Drapeer de prosciutto artistiek over de rucola.
- Verdeel de perzikschijfjes gelijkmatig over de prosciutto.
- Strooi de geschaafde Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten over het geheel.
Afmaken:
- Drizzle een royale hoeveelheid balsamico crème over de salade.
- Optioneel: voor extra flair, voeg wat geroosterde pijnboompitten of een lichte citroen-olijfolie vinaigrette toe.
Serveren:
- Dien onmiddellijk op, zodat alle ingrediënten vers en knapperig blijven.
- Geniet van de harmonieuze combinatie van smaken!
Nutrition
Calories: 253kcal | Carbohydrates: 25.3g | Protein: 9.6g | Fat: 13.6g | Sugar: 21.7g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!