Giet dit mengsel over de gesmolten wittechocolade en mix tot een gladde massa.
Laat het mengsel afkoelen en voeg dan de kirsch toe.
Doe de ganache in een spuitzak. Zorg ervoor dat de ganache een temperatuur heeft lager dan 30°C anders smelten de kogeltruffels.
Verwijder het bovenste deksel van de kogeltruffels en bewaar deze voor later. Laat de kogeltruffels in het plastiek zitten. Vul de truffelvormen met de ganache.
Laat 10-15 minuten afkoelen in de frigo tot de ganache is opgesteven
Afsluiten
Doe wat getempereerde witte chocolade in de andere helft van de plastieken omhulsel en leg dit bovenop de andere helft. Druk zachtjes aan tot alles goed afsluit.
Zet een 10-tal minuten in de frigo
Afwerking
Ontvorm de truffels
Dompel de truffels in getempereerde witte chocolade en zet ze voorzichtig op bladpapier. Rol eventueel in je handen om een ruwere vorm aan te nemen.
Laat de truffels afkoelen en hard worden.
Voedingswaarden
Serving: 1st | Calories: 80kcal
bron en inspiratie – CVO Gent – Cursus Eenvoudige Chocolade