Slaatje van veldsla, appel en walnoten

Fris en lichtzoet slaatje met veldsla, appel en walnoten
Totale tijd: 10 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: appel, veldsla, walnoten
Servings: 4
Calories: 155kcal

Ingrediënten
 

  • 100 g veldsla
  • 1 appel (Jonagold of Elstar)
  • 50 g walnoten (grof gehakt)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • 1 tl citroensap (tegen verkleuren + frisheid)
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)
  • Parmezaan (vlokjes, optioneel)

Instructies

  • Was en droog de veldsla.
  • Snij de appel in fijne reepjes of blokjes, besprenkel met citroensap.
  • Meng olijfolie, honing, peper en zout tot een eenvoudige dressing.
  • Meng veldsla, appel en dressing net voor het serveren.
  • Werk af met walnoten en eventueel wat parmezaan.

Voedingswaarden

Serving: 1portie | Calories: 155kcal

💡 Tip

Een paar stukjes sinaasappel of granaatappelpitjes geven extra frisheid als alternatief voor azijn.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven