Rode Bietenpuree

Rode biet geeft niet alleen kleur op je bord, maar ook een verrassend volle smaak aan je maaltijd. Deze puree combineert het aardse van biet met het zachte van aardappel — eenvoudig, gezond en perfect voor koude dagen.

Rode Bietenpuree

Een kleurrijke en smaakvolle rode bietenpuree waarin de aardse tonen van rode biet mooi samenkomen met de romigheid van aardappel. Heerlijk bij wild, konijn of varkensgebraad.
Totale tijd: 45 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: aardappel, rode biet
Servings: 4
Calories: 259kcal

Ingrediënten
 

Optioneel

  • 1 tl mosterd (voor extra pit)
  • of
  • 1 scheutje appelazijn (voor frisheid)

Instructies

Rode bieten

  • Snij de rode bieten in blokjes en warm even mee op in een pannetje of in de microgolf (niet koud mengen).
  • Verwijder overtollig vocht. Mix de bieten kort of naar wens.

Aardappelen

  • Schil en kook de aardappelen in gezouten water tot ze zacht zijn (ca. 20 min).
  • Giet de aardappelen af en laat even uitdampen.
  • Plet de aardappelen met de boter en melk tot een bijna smeuïge puree. Pas op rode bieten gemixt is best vochtig en dat moet er nog bij.

Afwerking

  • Voeg de bieten toe en meng goed.
  • Kruid af met peper, zout, nootmuskaat.

Optioneel

  • Wil je wat pit: voeg een theelepel mosterd toe.
  • Wil je wat frisheid: een paar druppels appelazijn doen wonderen.

Voedingswaarden

Serving: 1portie | Calories: 259kcal
Scroll naar boven