Pizza Margherita

Een eenvoudige, klassieke Pizza Margherita die altijd een succes is. Verse tomatensaus, romige mozzarella, en een hint van basilicum maken dit een tijdloze favoriet.
Totale tijd: 45 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pizza, pizzadeeg
Porties: 5 personen
calorieën: 450kcal

Ingrediënten
 

  • 4 Pizzadeegbollen (gebruik het basisrecept voor pizzadeeg voor een perfecte bodem)
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje look (fijngehakt)
  • 100 g passata
  • 1 tl suiker
  • versie basilicumblaadjes (voor de saus)
  • zout (naar smaak)
  • peper (naar smaak)
  • 75 g mozzarella (bij voorkeur buffelmozzarella, in plakken gesneden of reeds geraspt)
  • extra olijfolie ( voor afwerking)
  • verse basilicumblaadjes (voor afwerking)

Instructies

De saus

  • Verwarm 1 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Voeg 1 teentje look toe en bak deze tot hij zacht is (niet bruin).
  • Voeg vervolgens de 100 g passata en 1 tl suiker toe.
  • Voeg de fijn versnipperde versie basilicumblaadjes toe.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Laat het mengsel enkele minuten sudderen op laag vuur totdat de saus is ingedikt.

Deeg uitrollen

  • Rol 4 Pizzadeegbollen uit tot een ronde pizzabodem, dikte naar voorkeur.

Pizza samenstellen

  • Verwarm de oven voor op 250°C.
  • Plaats de uitgerolde pizzabodem op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de bodem, laat de randen vrij voor een mooie korst.
  • Leg vervolgens 75 g mozzarella erop.

Bakken

  • Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, of tot de korst goudbruin en knapperig is en de kaas gesmolten en bubbelend is.

Afwerking

  • Haal de pizza uit de oven en garneer met versie basilicumblaadjes en een beetje extra olijfolie.
  • Snijd in stukken en serveer direct.

Voedingswaarden

Calories: 450kcal

Meer over pizza

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven