Volg mij op mijn Facebook pagina.

Pizza Margherita

Een eenvoudige, klassieke Pizza Margherita die altijd een succes is. Verse tomatensaus, romige mozzarella, en een hint van basilicum maken dit een tijdloze favoriet.
Totale tijd: 45 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pizza, pizzadeeg
Porties: 5 personen
calorieën: 450kcal

Ingrediënten
 

  • 4 Pizzadeegbollen (gebruik het basisrecept voor pizzadeeg voor een perfecte bodem)
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje look (fijngehakt)
  • 100 g passata
  • 1 tl suiker
  • versie basilicumblaadjes (voor de saus)
  • zout (naar smaak)
  • peper (naar smaak)
  • 75 g mozzarella (bij voorkeur buffelmozzarella, in plakken gesneden of reeds geraspt)
  • extra olijfolie ( voor afwerking)
  • verse basilicumblaadjes (voor afwerking)

Instructies

De saus

  • Verwarm 1 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Voeg 1 teentje look toe en bak deze tot hij zacht is (niet bruin).
  • Voeg vervolgens de 100 g passata en 1 tl suiker toe.
  • Voeg de fijn versnipperde versie basilicumblaadjes toe.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Laat het mengsel enkele minuten sudderen op laag vuur totdat de saus is ingedikt.

Deeg uitrollen

  • Rol 4 Pizzadeegbollen uit tot een ronde pizzabodem, dikte naar voorkeur.

Pizza samenstellen

  • Verwarm de oven voor op 250°C.
  • Plaats de uitgerolde pizzabodem op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de bodem, laat de randen vrij voor een mooie korst.
  • Leg vervolgens 75 g mozzarella erop.

Bakken

  • Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, of tot de korst goudbruin en knapperig is en de kaas gesmolten en bubbelend is.

Afwerking

  • Haal de pizza uit de oven en garneer met versie basilicumblaadjes en een beetje extra olijfolie.
  • Snijd in stukken en serveer direct.

Voedingswaarden

Calories: 450kcal

Meer over pizza

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Scroll naar boven