Volg mij op mijn Facebook pagina.

Pizza Diavola

Voor wie van een beetje pit houdt: de Pizza Diavola met pikante salami, golden pepers en mozzarella is de perfecte keuze. Gebruik ons basisrecept voor pizzadeeg en bereid je voor op een pittige smaakervaring!
Totale tijd: 1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pizza, pizzadeeg
Porties: 4 personen
calorieën: 450kcal

Materiaal

Ingrediënten
 

  • 4 Pizzadeegbollen (gebruik het basisrecept voor pizzadeeg voor een perfecte bodem)
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentje look (fijngehakt)
  • 320 g passata
  • 1 tl suiker
  • zout (naar smaak)
  • peper (naar smaak)
  • 150 g salami (pikante, in dunne plakjes gesneden)
  • 75 g golden pepers (in dunne ringetjes gesneden)
  • 250 g mozzarella (bij voorkeur buffelmozzarella, in plakken gesneden of reeds geraspt)
  • olijfolie ( voor afwerking)
  • 1 tl chilivlokken (optioneel voor nog extra pit)

Instructies

  • Verzamel alle ingrediënten en zet ze klaar voor gebruik.

De saus

  • Verwarm 1 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Pers 2 teentje look en voeg toe, bak deze tot hij zacht is (niet bruin).
  • Voeg vervolgens de 320 g passata en 1 tl suiker toe.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Laat het mengsel enkele minuten sudderen op laag vuur totdat de saus is ingedikt.

Deeg uitrollen

  • Rol 4 Pizzadeegbollen uit tot een ronde pizzabodem, dikte naar voorkeur.

Pizza samenstellen

  • Verwarm de oven voor op 250°C.
  • Plaats de uitgerolde pizzabodem op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de bodem, laat de randen vrij voor een mooie korst.
  • Verdeel de 250 g mozzarella, de fijn gesneden 150 g salami en in ringetjes gesneden 75 g golden pepers over de verschillende pizza's.

Bakken

  • Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, of tot de korst goudbruin en knapperig is en de kaas gesmolten en bubbelend is.

Afwerking

  • Haal de pizza uit de oven en garneer met wat olijfolie. Verkies je extra pittig dan kan je nog garneren met 1 tl chilivlokken.
  • Snijd in stukken en serveer direct.

Voedingswaarden

Calories: 450kcal

Meer over pizza

Scroll naar boven