Instructies
- Zet water op en kook de pasta.
- Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Snij de knoflook en de sjalot in fijne stukjes en voeg toe.
- Voeg de garnalen toe en bak ze 3-4 minuten per kant, tot ze roze en gaar zijn.
- Voeg de kerstomaten toe aan de pan en bak ze kort mee tot ze iets zachter worden.
- Giet de pasta af en meng de pesto onder de pasta. Je kan optioneel een beetje room toevoegen.
- Meng de garnalen en de kerstomaten met de pasta.
- Serveer. Smakelijk!
Voedingswaarden
Ja, je kunt de garnalen vervangen door kip, tofu, of gegrilde groenten voor een vegetarische optie.
Linguine, tagliatelle en spaghetti werken goed, maar je kunt ook fusilli, penne of farfalle gebruiken.
Ja, dit gerecht kan koud geserveerd worden als pastasalade. Het is een verfrissende optie voor een zomerse maaltijd. Misschien dan wel beter om voor een “korte” pasta te kiezen zoals fusilli, penne of farfalle.
Absoluut, je kunt extra groenten zoals spinazie, courgette, of broccoli toevoegen voor meer smaak en voedingswaarde.