Paprikasoep hoeft niet ingewikkeld te zijn om smaakvol te zijn. Met gegrilde paprika’s uit een bokaal krijg je in enkele minuten die volle, diepe smaak alsof je ze zelf in de oven hebt geroosterd. Serveer met een lepeltje room of wat verse kruiden voor een extra feestelijke toets.
Servings: 3
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 2 ajuinen (grof gesnipperd)
- 2 teentjes look (fijngehakt)
- 70 g tomatenpuree (klein blikje)
- 1 kl paprikapoeder
- 1 bokaal gegrilde paprika’s (ongeveer 450 g uitlekgewicht)
- 3 el vocht uit de bokaal
- 1,5 l water
- 2 blokjes kippenbouillon
- 1 kruidentuiltje
- peper (naar smaak)
- zout (naar smaak)
Instructies
- Snipper de ajuinen en hak de look fijn.
- Stoof de ajuin in een klontje boter of een scheutje olie. Voeg pas enkele minuten later de look toe
- Roer de tomatenpuree erdoor en laat even meebakken zodat de zurigheid verdwijnt.
- Voeg een beetje paprikapoeder toe.
- Voeg de gegrilde paprika’s en drie eetlepels bokaalvocht toe en laat kort mee opwarmen.
- Giet het water erbij, verkruimel de bouillonblokjes en laat de soep maximum 25 minuten zacht koken.
- Mix tot een glad geheel. Proef! Kruid met peper en zout indien nodig.
- Werk eventueel af met een scheutje room of een takje basilicum of een blad peterselie.




