Ga terug Email Link
+ servings

Paprikasoep met gegrilde paprika

Een zachte, volle paprikasoep boordevol smaak dankzij gegrilde paprika’s uit de bokaal — in een mum van tijd klaar, ideaal voor bij een drukke agenda.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Gang: Soep
Keuken: Belgisch
Trefwoord: gegrilde paprika, paprikasoep
Servings: 3

Ingrediënten
 

  • 2 el olijfolie
  • 2 ajuinen (grof gesnipperd)
  • 2 teentjes look (fijngehakt)
  • 70 g tomatenpuree (klein blikje)
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 bokaal gegrilde paprika’s (ongeveer 450 g uitlekgewicht)
  • 3 el vocht uit de bokaal
  • 1,5 l water
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 kruidentuiltje
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)

Instructies

  • Paprikasoep met gegrilde paprika - ingrediënten
  • Snipper de ajuinen en hak de look fijn.
  • Stoof de ajuin in een klontje boter of een scheutje olie. Voeg pas enkele minuten later de look toe
  • Roer de tomatenpuree erdoor en laat even meebakken zodat de zurigheid verdwijnt.
  • Voeg een beetje paprikapoeder toe.
  • Voeg de gegrilde paprika’s en drie eetlepels bokaalvocht toe en laat kort mee opwarmen.
  • Giet het water erbij, verkruimel de bouillonblokjes en laat de soep maximum 25 minuten zacht koken.
  • Mix tot een glad geheel. Proef! Kruid met peper en zout indien nodig.
  • Werk eventueel af met een scheutje room of een takje basilicum of een blad peterselie.
QR Code linking back to recipe