Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
Verhinder dat je scherm uitvalt
Paprikasoep met gegrilde paprika
Een zachte, volle paprikasoep boordevol smaak dankzij gegrilde paprika’s uit de bokaal — in een mum van tijd klaar, ideaal voor bij een drukke agenda.
Voorbereidingstijd:
20
minuten
minuten
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Totale tijd:
50
minuten
minuten
Gang:
Soep
Keuken:
Belgisch
Trefwoord:
gegrilde paprika, paprikasoep
Servings:
3
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
2
el
olijfolie
▢
2
ajuinen
(grof gesnipperd)
▢
2
teentjes look
(fijngehakt)
▢
70
g
tomatenpuree
(klein blikje)
▢
1
kl
paprikapoeder
▢
1
bokaal
gegrilde paprika’s
(ongeveer 450 g uitlekgewicht)
▢
3
el
vocht uit de bokaal
▢
1,5
l
water
▢
2
blokjes kippenbouillon
▢
1
kruidentuiltje
▢
peper
(naar smaak)
▢
zout
(naar smaak)
Instructies
Snipper de ajuinen en hak de look fijn.
Stoof de ajuin in een klontje boter of een scheutje olie. Voeg pas enkele minuten later de look toe
Roer de tomatenpuree erdoor en laat even meebakken zodat de zurigheid verdwijnt.
Voeg een beetje paprikapoeder toe.
Voeg de gegrilde paprika’s en drie eetlepels bokaalvocht toe en laat kort mee opwarmen.
Giet het water erbij, verkruimel de bouillonblokjes en laat de soep maximum 25 minuten zacht koken.
Mix tot een glad geheel. Proef! Kruid met peper en zout indien nodig.
Werk eventueel af met een scheutje room of een takje basilicum of een blad peterselie.