Servings: 4
Calories: 81kcal
Ingrediënten
- 1 paksoi
 - 500 g aardappelen (geschild en in blokjes)
 - 100 ml melk
 - 1 ei
 - zout (naar smaak)
 - peper (naar smaak)
 - nootmuskaat (naar smaak)
 - 15 g boter
 
Optioneel
- cayennepeper (naar smaak )
 - look
 
Instructies
Paksoi
- Spoel de paksoi grondig.
 - Snij het onderste harde stuk af. Snijd de witte stelen in stukken en stoof ze 4–5 minuten aan in een klontje boter (eventueel met look).
 - Voeg daarna de groene bladeren toe en laat nog 1-2 minuut slinken.
 - Laat het geheel uitlekken in een zeef zodat overtollig vocht verdwijnt.
 
Aardappelen
- Schil de aardappelen en versnij in gelijke stukken.
 - Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten.
 - Giet het water af en aardappelen terug in de pot. Laat enkele minuten staan en laat resterend vocht verdampen.
 - Voeg de boter en melk toe en pureer met een stamper. Werk af met een ei tot een smeuïge puree.
 - Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat, eventueel wat cayennepeper
 - Vermeng de uitgelekte pakoi in de puree.
 - Serveer de paksoipuree warm als bijgerecht.
 
Voedingswaarden
Serving: 100g | Calories: 81kcal
Variaties
- Voeg een beetje honing toe voor een nog zoetere toets.
 - Extra romigheid kan je verkijgen door eierdooiers toe te voegen of een lepel zure room.
 - Een ui en/of een teentje look meekoken zorgt voor extra smaak.
 



