Ga terug Email Link
+ servings

Paksoipuree

Een lekkere variatie op klassieke puree – met paksoi voor extra smaak en kleur.
Totale tijd: 36 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: groentepuree
Servings: 4
Calories: 81kcal

Ingrediënten
 

Optioneel

Instructies

Paksoi

  • Spoel de paksoi grondig.
  • Snij het onderste harde stuk af. Snijd de witte stelen in stukken en stoof ze 4–5 minuten aan in een klontje boter (eventueel met look).
  • Voeg daarna de groene bladeren toe en laat nog 1-2 minuut slinken.
  • Laat het geheel uitlekken in een zeef zodat overtollig vocht verdwijnt.

Aardappelen

  • Schil de aardappelen en versnij in gelijke stukken.
  • Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten.
  • Giet het water af en aardappelen terug in de pot. Laat enkele minuten staan en laat resterend vocht verdampen.
  • Voeg de boter en melk toe en pureer met een stamper. Werk af met een ei tot een smeuïge puree.
  • Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat, eventueel wat cayennepeper
  • Vermeng de uitgelekte pakoi in de puree.
  • Serveer de paksoipuree warm als bijgerecht.

Voedingswaarden

Serving: 100g | Calories: 81kcal

Variaties

  • Voeg een beetje honing toe voor een nog zoetere toets.
  • Extra romigheid kan je verkijgen door eierdooiers toe te voegen of een lepel zure room.
  • Een ui en/of een teentje look meekoken zorgt voor extra smaak.
QR Code linking back to recipe