Porties: 6
Materiaal
- 1 braadpan geschikt voor in de oven
- 1 vel aluminiumfolie
Ingrediënten
- 2 kippen (+- 1,2 kg)
- 2 el kippenkruiden
- 1 klontje boter
Instructies
- Voorverwarm de oven op maxium 170°.
- Versnij de kip
- Kruid de kippendelen langs beide kanten.
- Bak de filets kort in de pan krokant, slechts enkele minuten per kant. Leg ze opzij.
- Bak de rest van de kip ook krokant in de pan. Leg het vuur tijdig af en laat de pan iets afkoelen.
- Zet de pan met alleen de kippenbillen in de oven, bescherm met alumiumfolie en dit gedurende 75 minuten.
- Haal na 50 minuten de pan uit de oven en voeg de kippenfilets toe voor nog 25 minuten.
- Na een totale oventijd van 75 minuten is de kip klaar.
- Smakelijk!
Opmerkingen
- Kippenkruiden zijn een mengsel van meerdere kruiden dus ieder merk heeft zijn eigen smaak en sterkte.
Variaties
- Snij een of meerdere paprika’s in grove stukken en leg die mee in de pan.
- Naast de klassieke kippenkruiden zijn er ontelbare variaties van kruiding of marinade mogelijk.
- Om de smaak van de kruiden of marinade nog beter in de kern van de kip te laten doordringen kan je de kruiden of marinade de dag op voorhand aanbrengen.
- Ideaal met rijst of kroketten.