Deze munt-yoghurt saus is één van die snelle toppers die elk gerecht frisser en lichter maakt. Slechts enkele ingrediënten, maar een fantastische smaak dankzij de combinatie van romige yoghurt en verse munt.
Heerlijk bij couscous, lamsburger, gegrilde kip of als frisse dip bij tafelgerechten.
Ingrediënten
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 handvol muntblaadjes (fijn versnipperd)
- 1 scheutje olijfolie
- peper (naar smaak)
- zout (naar smaak)
Instructies
- Doe de Griekse yoghurt in een kom.
- Voeg de fijn versnipperde muntblaadjes toe.
- Meng er een scheutje olijfolie onder.
- Kruid met peper en zout naar smaak.
- Roer alles goed door tot een gladde, frisse saus.
Voedingswaarden
De saus is in vijf minuten klaar en ideaal voor warme dagen of als tegengewicht bij kruidige gerechten. Je kiest zelf hoe muntig of romig je hem wilt. Hij past bij vrijwel elke Mediterrane of Midden-Oosterse maaltijd - en combineert perfect met jouw couscous met granaatappel.



